Ce performanţă! Cristian Bolduţ a cucerit primul titlu european la kata masculin din istoria karate-ului kyokushin românesc

La o vârstă la care alţii au renunţat deja la sport, Cristian Bolduţ a obţinut cel mai important rezultat din carieră şi unul dintre cele mai importante rezultate din istoria kyokushinului românesc.

Prezent la Valencia, la Campionatul European de Karate Kyokushin, zălăuanul Cristian Bolduţ a avut o evoluţie de excepţie în proba de kata individual, cucerind, în premieră, aurul european. Este prima medalie de aur europeană obţinută de Cristian Bolduţ în proba de kata şi, totodată, prima medalie de aur din istoria karate-ului kyokushin românesc în proba de kata masculin individual. Sportivul zălăuan a urcat pe podium şi cu echipa României, cucerind medalia de bronz la kata echipe.

„Au fost trei meciuri la kata echipe şi cinci meciuri la kata individual. Am concurat cu sportivi mai tineri decât mine, cu o pregătire foarte bună. Mă simt extraordinar. Timp de 60 de secunde, cât ţi se cântă imnul, te simţi foarte bine, apoi, după ce cobori de pe podium, o iei de la început şi te pregăteşti pentru competiţiile viitoare, fiindcă toată lumea va dori să îţi ia titlul de campion european. Pot spune că acest rezultat este încununarea muncii mele de o viaţă. Nu ştiu dacă voi mai concura anul viitor, fiindcă dorinţa mea cea mai mare este de acum înainte să pregătesc copiii şi tinerii pentru competiţiile următoare”, ne-a declarat shihan Cristian Bolduţ.

La Campionatul European din Valencia au fost prezente şi zălăuancele Ayana Nistor şi Celia Stejeran, ambele concurând la junioare. Prima a obţinut două medalii de bronz la kata individual şi kumite individual, iar a doua a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei.

 

 

One Thought to “Ce performanţă! Cristian Bolduţ a cucerit primul titlu european la kata masculin din istoria karate-ului kyokushin românesc”

  1. […] aur din istoria karate-ului kyokushin românesc în proba de kata masculin… Articolul Ce performanţă! Cristian Bolduţ a cucerit primul titlu european la kata masculin din istoria kara… apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment